Comparicle: Mother’s Earth vs Other Top Detergents

GETEST Top #5 Wasmiddelen In 2024: Schoonmaakkracht? Prijs? Eco-vriendelijk?

Meer dan 853.000.000,00+ miljoen lege kannen wasmiddel zijn vorig jaar in onze oceaan beland, maar wat kunnen we daaraan doen én… welke zijn nu de beste?

Als jij op zoek bent naar de beste wasmiddelen? Dan is deze blog alles wat je nodig hebt, want… Ons team van 18 wasexperts deed De Grote Test: Wat zijn vandaag de best presterende wasmiddelen die jij kan kopen?

Meer dan 21 verschillende A-merken werden door ons team getest én gerangschikt. Uiteindelijk selecteerde onze jury deze 5 toppers.

Op deze 3 criteria werd vooral gelet:

1

Schoonmaakkracht

Het belangrijkste criterium! Wijnvlekken, grasplekken, koffie, tomaat… alles werd uitgebreid getest. Effectiviteit gaat nog steeds boven alles.

2

Milieu-impact

Veel A-merken claimen klimaatvriendelijk te zijn met alle soorten labels, maar… Hoe zit dat nu echt?

3

Schadelijk ingrediënten

Zijn er toxische ingrediënten zoals parabenen, microplastics en fosfaten? Wat is het gevaar voor kinderen en voor de natuur?

4

Prijs

Niemand spendeert graag een fortuin aan wasmiddelen. Wij ook niet! De prijs van sommige merken kan soms hevig oplopen in de supermarkt, maar daar moet wat tegenover staan. Voor wat, hoort wat!

Samenvatting nodig?

De wasstrips van Mother’s Earth zijn onze duidelijke winnaar.

Deze laundry sheets maken net zo goed schoon als de grote merken (of zelfs beter), maar dat helemaal zonder schadelijke stoffen (parabenen, fosfaten, forever chemicals…) en zonder microplastics. Zelfs de verpakking was 100% bio-afbreekbaar. Applaus van de jury.

Dit zijn de #5 beste wasmiddelen volgens de jury:

Mother’s Earth Wasstrips: De Milieuvriendelijke Schoonmaakbom

1

Cleaning power

Uitzonderlijke vlekverwijdering, zelfs bij rode wijn en grasvlekken.

2

Environmental impact

Gemaakt met veilige, natuurlijke en plantaardige ingrediënten.

3

Harmful ingredients

Vrij van schadelijke chemicaliën, met bio-enzymen zoals protease.

4

Price

Met slechts €0,17 per wasbeurt is het de meest betaalbare optie die we hebben getest.

Nee, dit is niet je typische wasmiddel uit de supermarkt. Maar met meer dan 250+ 5-sterrenreviews waren we toch benieuwd naar wat deze start-up te bieden had. We deden de test en wat waren we verrast!

Ben je op zoek naar een milieubewust alternatief voor de grote merken, dan is dit wat je zoekt. De wasstrips van Mother Earth zijn gemaakt met veilige, natuurlijke en plantaardige ingrediënten en overtuigden onze jury op alle fronten.

We waren eerst sceptisch over de schoonmaakkracht, maar we werden aangenaam verrast. Een perfect rapport over de hele lijn. Het geheim zit waarschijnlijk in bio-enzymen zoals protease die gebruikt worden om de kleine deeltjes waaruit een vlek bestaat af te breken. Ook typische vlekken zoals rode wijn en grasplekjes, werden verwijderd.

Dan hebben we het ook nog even over de prijs. Na wat rekenwerk kwamen we uit op €0,17 per wasbeurt. Veruit de goedkoopste van alle geteste producten.

Pro tip: Krijg een nog frisser gevoel door te kiezen voor de lentebloesem geur.

Dit is onze absolute aanrader en dus verdient Mother’s Earth zeker haar 1e plaats

BESTEL HIER

Geld-terug-garantie: Als je na 30 dagen proefwassen nog niet tevreden bent, biedt Mother's Earth een eenvoudige geld-terug-garantie.

1

Ariel 3-in-1 Pods: Betrouwbare Partner

Op de tweede plaats vinden we de klassieke Ariel 3-In-1 Pods. De pods bundelen een vlekverwijdering, wasmiddel en witmaker in 1 handig product. Haar krachtige formule zorgt dan wel voor een goede schoonmaakkracht, maar dit is niet bepaald een milieuvriendelijke optie.

Hoewel de Ariel Pods doen wat ze beloven, barsten ze wel van de schadelijke stoffen. Daarom moeten ze altijd buiten het bereik van kinderen gehouden worden. Ariel gebruikt veel plastics, dus wat betreft milieu-impact scoort dit product weinig punten.

Toch houden we van de effectiviteit die Ariel biedt. Hardnekkige vlekken werden altijd verwijderd. Heel betrouwbaar dus. Pluspunt:

Ariel is makkelijk te doseren. Verder houden we ook van de frisse geur en de witmaker.

2

BESTEL ECOVER

Robijn: Je Vertrouwde Vloeibare Keuze

Op plaats 3 vinden we het eerste en meest populaire vloeibare wasmiddel, namelijk Robijn. In deze categorie is Robijn dé absolute topper. Robijn biedt de schoonmaakkracht die je verlangt, maar dat komt met een prijskaartje, zowel in de supermarkt als wat betreft milieu-impact.

Met gemiddeld €0.56 per wasbeurt is Robijn het duurste wasmiddel in onze lijst en er zijn ook wat vragen over de gebruikte ingrediënten. Het vloeibare wasmiddel wordt geleverd in grote plasticflessen, wat de milieu-impact vergroot en zorgt voor meer plastic afval. Daarnaast bevatten de wasmiddelen van Robijn bepaalde chemische ingrediënten die mogelijk irritaties kunnen veroorzaken bij mensen met een gevoelige huid.

Robijn vloeibare wasmiddel, geliefd om geur en reinigingskracht, veroorzaakt CO2-uitstoot door zwaar transport, belandt als plastic afval op de vuilnisbelt en maakt nauwkeurig doseren lastig, wat leidt tot verspilling en milieuvervuiling.

3

BESTEL ECOVER

ColorReus: Expert In Kleurbescherming

De lijst wordt dan vervolledigd door ColorReus, een mooie #4 op de ranglijst. ColorReus is een merk wasmiddel dat bekend staat om zijn focus op gekleurde kleding. En dat doet het ook goed. De vlekverwijdering was iets minder dan andere merken, maar de kleuren werden perfect behouden.

Hoewel de verpakking vaak van plastic is, biedt het merk een krachtige oplossing voor wie hun gekleurde kleding optimaal wil verzorgen. Net zoals Ariel en Robijn is ColorReus opgebouwd uit vooral synthetische ingrediënten.

Een pluspunt is nog de vrij goedkope prijs, namelijk €0.26 per wasbeurt. Net zoals de andere merken laat ColorReus trouwens een aangename frisse geur achter.

BESTEL ECOVER

4

Ecover: De Milieubewuste Nummer 5

Ecover heeft de #5 plek verdiend van onze jury. Net als het nummer #5 Mother’s Earth is Ecover gemaakt van veilige, natuurlijke ingrediënten, maar niet voor 100%. Terwijl Mother’s Earth een strip is, is Ecover een waspoeder. Je schept het waspoeder in je wasmachine voordat je de was erin doet. Het is best een goed alternatief, maar qua schoonmaakkracht laat Ecover toch te wensen over. Ecover is beschikbaar in zowel geparfumeerde als ongeparfumeerde versies. Jammer dat Ecover net iets duurder uitvalt.

Toegegeven, met het poeder is het soms wat knoeien, wat het minder praktisch maakt dan de wasstrips. Toch is het nog steeds een beter en eco-vriendelijker alternatief dan vloeibare wasmiddelen, die vaak veel meer verpakking nodig hebben.

Wat we prettig vonden aan Ecover is dat hun verpakkingen van gerecycled plastic zijn gemaakt. Hoewel het niet perfect is, doet het goed werk om een schone was te leveren zonder een grote impact op het milieu.

De combinatie van schoonmaakkracht, schone ingrediënten en gerecycleerd plastic heeft Ecover onze #5 plek opgeleverd.

BESTEL ECOVER

5

Wat moet je nog weten over Mother’s Earth wasstrips?

Ja! Een van de voordelen van Mother's Earth wasstrips is dat ze volledig oplossen in water en geen resten achterlaten op kleding.

Dit betekent dat je je geen zorgen meer hoeft te maken over wasmiddel ophopingen of restjes op je kleding of in je wasmachine.

Bovendien zijn ze ultra-geconcentreerd waardoor ze super effectief zijn in het verwijderen van moeilijke vlekken, dus je kunt erop vertrouwen dat je kleding er op zijn best uit blijft zien.

Absoluut! Onze wasstrips zijn speciaal ontworpen om volledig op te lossen in water, zodat er geen resten achterblijven op je kleding of in je machine.

Ze zijn ook zo geformuleerd dat ze zacht zijn voor stoffen en werken in alle soorten machines, inclusief modellen met hoog rendement. Je kunt erop vertrouwen dat Mother's Earth je kleding en je machine in topconditie houdt!

Nee, met onze wasstrips heb je geen aparte vlek verwijderaar meer nodig.

Doordat wij een speciaal plantaardig "schoonmaak enzym" hebben toegevoegd die de eiwitten afbreekt waar vlekken uit bestaan kan je met onze wasstrips de hardnekkigste vlekken verwijderen.

Bekijk onze Vlekken Verwijderen pagina hier

om de uitleg te zien hoe je gericht alle vlekken kan verwijderen

Nee, onze wasstrips bevatten niet je "reguliere" wasverzachter.

Onze wasstrips zijn speciaal gemaakt voor elke kleur was. Het laat alle kleuren (inclusief zwart en wit) weer prachtig stralen

Wij adviseren het niet te gebruiken voor wol en zijde wasgoed

Onze wasstrips kan je gebruiken voor elke textiel alleen raden wij af het voor wol en zijde te gebruiken

Omdat we zo in ons product geloven kan je bij ons 30 dagen proefwassen . Mocht je niet helemaal tevreden zijn dan storten wij zonder gedoe of vragen je geld terug, hierdoor kan je het dus risicoloos testen

Ja. Onze geur vrije wasstrip is speciaal gemaakt voor babys en mensen met allergiën. Deze wasstrips bevatten geen parfum, en zijn vrij van schadelijke parabenen, bleekmiddel, kleurstof, & fosfaten die in veel wasmiddelen aanwezig zijn.

Ja! Onze wasstrips en verpakking zijn 100% biologisch afbreekbaar volgens de OECD 301B wetgeving.

Met elke aankoop die je doet doneren wij gratis 5 wasstrips aan één van onze partners naar keuze

Op dit moment kan je kiezen uit een katten asiel, honden asiel, en opvang voor vrouwen en kinderen van huiselijk geweld

Lees meer op onze impact pagina

Wij verzenden onze producten wereldwijd op een CO2 neutrale manier.

De verzending naar Nederland en België duurt 5-9 werkdagen na het versturen van je bestelling

We weten dat je het wassen met Mother's Earth wasstrips geweldig gaat vinden, maar we begrijpen dat je het nu nog niet zeker weet

Als je om wat voor reden dan ook niet tevreden bent over je Mother's Earth wasstrips, zelfs niet na 30 dagen, dan kan je het retour sturen voor een volledige terugbetaling.

Stuur ons simpelweg een email op support@mothersearth.com en dan helpen we je verder

Ja! Wij willen onze abonnementsvorm zo makkelijk mogelijk voor je maken daarom kan je het elk moment kosteloos pauzeren, aanpassen, of opzeggen

Ja! Wij leveren CO2 neutraal door onze officiële samenwerking met Shopify, Mast Reforestation en Grassroots Carbon .

Waarbij wij onder andere herbebossing en bodem vastlegging ondersteunen.

Lees hier meer

Goeie vraag! Wij zijn een klein familie bedrijf die gelooft dat we samen met onze klanten de wereld een holistisch betere plek kunnen maken

Dat de kleine bijdrages die wij samen leveren zich opstapelen tot een enorme impact op onze aarde, en mens & dier in nood

Jouw ervaring bij Mother's Earth is onze topprioriteit en je komt altijd op de eerste plaats bij ons. Hieronder een opsomming hoe wij ons onderscheiden

  • Het 30 dagen risico vrij proef wassen. Waarbij je zonder risico ons geweldige product kan uitproberen

  • Een beter product dan onze competitie. Onze wasstrips zijn groter wat zorgt voor meer waskracht en meer geur na het wassen

  • Wij geven terug aan mens en dier in nood. Namens jou doneren wij 5 wasstrips bij elke aankoop aan een partner naar keuze.Dit is helemaal gratis voor jouw en onze manier om iets terug te doen. Jouw kleine daden zijn belangrijk.

Waarom “Mother’s Earth” onze topkeuze is…

Als je op zoek bent naar een milieuvriendelijk wasmiddel dat zijn schoonmaakkracht behoudt, moet je echt Mother’s Earth proberen. Sla nog snel je slag met hun nieuwste deals (zolang de voorraad strekt). Voor minder dan €0,19 per wasbeurt zijn ze namelijk ook nog eens de voordeligste keuze in onze test.

NAAR DE MOTHER'S EARTH SHOP

UPDATE: Mother’s Earth biedt nu tijdelijk een proefperiode aan van 30 dagen. Als je om wat voor reden dan ook niet tevreden bent over je Mother's Earth wasstrips dan kan je het retour sturen voor een volledige terugbetaling - geen gedoe.

8 Comments

Juel Voit says:

Vorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc vulputate libero et velit interdum, ac aliquet odio mattis.

MARCH 13, 2024 AT 10:00 AM

Juel Voit says:

Vorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc vulputate libero et velit interdum, ac aliquet odio mattis.

MARCH 13, 2024 AT 10:00 AM

Juel Voit says:

Vorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc vulputate libero et velit interdum, ac aliquet odio mattis.

MARCH 13, 2024 AT 10:00 AM

Juel Voit says:

Vorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc vulputate libero et velit interdum, ac aliquet odio mattis.

MARCH 13, 2024 AT 10:00 AM

Juel Voit says:

Vorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc vulputate libero et velit interdum, ac aliquet odio mattis.

MARCH 13, 2024 AT 10:00 AM

Juel Voit says:

Vorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc vulputate libero et velit interdum, ac aliquet odio mattis.

MARCH 13, 2024 AT 10:00 AM

Juel Voit says:

Vorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc vulputate libero et velit interdum, ac aliquet odio mattis.

MARCH 13, 2024 AT 10:00 AM

Juel Voit says:

What’s the Clean People website?

MARCH 13, 2024 AT 10:00 AM

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Your comment

Name

Email

Submit comment