De #5 beste wasstrips voor een schone was én een schone planeet. Getest en gerangschikt door een team van 8 wasexperts.

Heb jij je ooit afgevraagd of al de chemische stoffen in traditionele wasmiddelen, geen negatieve impact hebben op jouw gezondheid, op je delicate huid of op ons milieu?

Traditionele wasmiddelen zitten immers boordevol fosfaten, parabenen, microplastics en andere toxische stoffen.

Bovendien belanden bijna een miljard plastic wasverpakkingen elk jaar in onze oceanen.

Op zoek naar een alternatief?

Dan heb je waarschijnlijk al gehoord van zogenaamde laundry sheets, oftewel wasstrips.

Dé schoonmaakhype van 2024.

Wasstrips zijn fijne, papierachtige velletjes die geconcentreerd zijn met wasmiddel. Gewoon een velletje in de wasmachine met je wasgoed en het lost op om je kleren schoon te maken. Ze zijn handig, knoeien niet en zijn vaak milieuvriendelijker omdat ze plastic verpakking verminderen.

Dat is precies waarom ze razendsnel populair worden én… waarom er plots zoveel nieuwe competitors (en imitaties) verschijnen.

Maar met zoveel nieuwe merken die de markt overspoelen, is het moeilijk om te weten welke goed werken. Elke merk heeft dan ook zijn eigen formulering & dosering.

Maar lang niet elke formule blijkt even effectief. Sommige merken voldoen niet eens aan de hoogste standaarden.

Daarom heeft ons team van wasexperts 12 verschillende wasstrips van 9 merken grondig getest om de best presterende te selecteren en te rangschikken.

We hebben de lijst teruggebracht tot de Top #5 merken met de grootste schoonmaakkracht en die tegelijkertijd zacht zijn voor stoffen.

Waarop moet je dan precies letten?

Je let best op de aanwezigheid en de concentratie van deze ingrediënten:

Protease

Protease is een natuurlijk voorkomend bio-enzym dat helpt bij het afbreken van eiwitten waaruit de vlek bestaat, zoals voedselvlekken en lichaamsvuil op kleding. Hierdoor worden hardnekkige vlekken effectief verwijderd en blijven de kledingstukken schoon en fris na het wassen.

Glycerine

Glycerine in wasmiddel helpt om het wasmiddel gelijkmatig over de wasstrip te verdelen. Door zijn hydraterende werking draagt glycerine bij aan het behoud van de soepelheid en zachtheid van stoffen, en het vermindert tevens huidirritatie, zelfs na herhaalde wasbeurten.

Saponinen

In wasmiddel fungeren saponinen als natuurlijke reinigingsmiddelen die vuil en vlekken effectief verwijderen. Ze helpen bij het losmaken en verwijderen van vuil en oliën van textielvezels, waardoor kleding grondig wordt gereinigd.

Wat moet je absoluut vermijden?

Optische witmakers zorgen alleen voor schone schijn. Je kledij lijkt misschien wel schoon, maar dat is niet zo. Bovendien kunnen ze allerlei allergieën veroorzaken en zijn ze niet biologisch afbreekbaar.

Parabenen worden vaak gebruikt voor conservering. Deze stoffen worden telkens weer gelinkt aan verstoringen van het menselijk hormonaal systeem.

Fosfaten zijn dan weer vaak gebruikt als waterverzachter, maar wanneer die fosfaten de natuur bereiken, hebben ze een verwoestende impact.

De Top 5 Beste Wasstrips Verkrijgbaar In 2024

Nu is het tijd voor de praktijktest. Wijnvlekken, grasplekjes, koffievlekken… Meer dan 10 veelvoorkomende soorten vlekken werden gebruikt. Na het wassen werden de resultaten vergeleken en beoordeeld op vlak van vlekverwijdering, zachtheid van de stof en frisheid van geur. Zo kwam onze jury na 48 uur testen uiteindelijk op deze rangschikking terecht.

9.5/10

Mother’s Earth: Een echte schoonmaakbom

Pro’s:

Beste resultaat van alle geteste wasmiddelen in het verwijderen van hardnekkige vlekken

3-in-1: vlekverwijderaar, wasmiddel en wasverzachter

100% plastic-vrij

Bevat zowel protease, glycerine als saponinen

Ultra-geconcentreerde formulering

Veilig voor witte, gekleurde en delicate kleding

Alle ingrediënten zijn huidvriendelijk en niet-toxisch

Frisse geur

Ook geschikt voor hoog-rendement wasmachines en waterontharders

CO2-neutraal

Liet geen resten achter na het wassen

30 dagen gratis proefwassen

Nadelen:

Uitsluitend verkrijgbaar via hun online website (niet in de supermarkt of op Amazon)

5 dagen shipping - is dan wel klimaatneutraal :)

Niet voor wol & zijde

SHOP MOTHER’S EARTH

1

De resultaten van de testen lieten niets aan de verbeelding van de jury over. De wasstrips van Mother’s Earth, nochthans een start-up, staken er met kop en schouders bovenuit.

Dat ligt vooral aan de gigantische schoonmaakkracht die in deze wasstrips verborgen zit. De reden daarvoor is best eenvoudig. Hardnekkige vlekken werden stuk voor stuk verwijderd, zelfs met koud water.

Waarom zijn deze wasstrips dan zo effectief?

De wasstrips van Mother’s Earth zijn niet alleen voorzien van de meest hoogwaardige ingrediënten zoals het protease-enzym, glycerine en saponinen.

Daar stopt het niet.

Ze zijn ook een tikkeltje groter dan die van haar concurrenten en bovendien ook nog eens ultra-geconcentreerd. Dit zorgt dus tweemaal voor een grotere waskracht dan die van concurrenten. Daarmee zijn de laundry sheets van Mother’s Earth volledig uniek en bieden ze een schoonmaakkracht die alle concurrenten simpelweg overtreft.

Met zijn 3-in-1-formule (vlekverwijderaar, wasmiddel en wasverzachter) is het bovendien voldoende om slechts een klein stukje van de wasstrip af te scheuren en daarmee een individuele vlek te verwijderen, zelfs bij gebruik van koud water.

In onze tests lieten deze wasstrips geen enkele keer sporen achter op kleren. De Eco-Friendly Laundry sheets van Mother’s Earth losten verder ook bijzonder goed op in water, zowel warm als koud, en lieten geen residu achter.

Beschadigen wasstrips mijn wasmachine? Is mijn wasmachine wel geschikt?

De laundry sheets van Mother’s Earth zijn zodanig geformuleerd dat ze zacht zijn voor stoffen en werken in alle soorten machines, inclusief modellen met hoog rendement (HE machines). Je kunt erop vertrouwen dat Mother's Earth zowel je kleding en als je machine in topconditie houdt.

Alle ingrediënten in deze wasstrips zijn volledig plastic-vrij en vrij van schadelijke stoffen. Zelfs op de verpakking is nauwkeurig gelet, want ook die is 100% bio-afbreekbaar.

Wat zijn de nadelen?

Een van de enige nadelen is dat de levertijd 5 dagen is. Dat heeft te maken met hun commitment voor klimaatneutraliteit. In samenwerking met Mast Reforestation en Grassroots Carbon, wordt met behulp van investeringen, evenveel CO2 uit de atmosfeer verwijdert als dat de levering nog veroorzaakt. Ook het feit dat de wasstrips enkel op de website van Mother’s Earth zelf verkrijgbaar zijn is best jammer.

Als jij op zoek bent naar een klimaatvriendelijk wasmiddel, zonder aan schoonmaakkracht in te boeten, dan raadt onze jury Mother’s Earth aan. Check snel hun laatste acties (zo lang de voorraad strekt), want met minder dan €0.19 cent per wasbeurt zijn ze bovendien al de goedkoopste optie uit de test.

SHOP MOTHER’S EARTH

UPDATE: Mother’s Earth biedt nu tijdelijk een proefperiode aan van 30 dagen. Als je om wat voor reden dan ook niet tevreden bent over je Mother's Earth wasstrips dan kan je het retour sturen voor een volledige terugbetaling - geen gedoe.

8/10

Cosmeau: Verdienstelijke Tweede

Pro’s:

Bijzonder effectieve schoonmaakkracht

Sterke formulering incl. protease

Nadelen:

Kokos-sulfaten in plaats van natuurlijke saponinen

Mindere wateroplosbaarheid, laat residu achter

Niet voor wol & zijde

De wasstirps van Cosmeau verdienen zeker de tweede plek. Wat betreft schoonmaakkracht doet Cosmeau niet onder! Ook prijs-kwaliteit zit het snor bij Cosmeau. De ingrediëntenlijst lijkt trouwens sterk op die van Mother’s Earth, maar zowel de (lagere) concentratie als sommige ingrediënten zijn belangrijke verschillen.

Mother's Earth lijkt een voordeel te hebben in termen van milieuvriendelijkheid door het gebruik van meer natuurlijk afgeleide ingrediënten zoals saponinen en lauryl glucoside, wat bijdraagt aan een lagere ecotoxiciteit en betere huidvriendelijkheid. Cosmeau, hoewel het effectieve reiniging biedt met mildere surfactants zoals sodium coco-sulfate, bevat ook enkele synthetische verbindingen die minder wenselijk zijn vanuit een milieuperspectief.

Ten slotte valt de wateroplosbaarheid van de wasstrips van Cosmeau iets minder uit. Residuen kunnen dan weer leiden tot problemen met je wasmachine enzovoort.

Mother's Earth biedt daarmee een balans tussen krachtige reiniging en milieuvriendelijkheid, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor consumenten die op zoek zijn naar een effectief, maar toch zacht en duurzaam wasmiddel.

2

BESTEL COSMEAU

6.5/10

Briters

Pro’s:

Vrijblijvende retour

Goedkoop

Nadelen:

Geen proteas

Schoonmaakkracht kan beter

Niet transparant over ingrediënten

Lagere concentratie bio-enzymen

De wasstrips van Briters zijn erg compact verpakt en gemakkelijk te gebruiken. Dan over naar de schoonmaakkracht: op basis van onze tests konden de wasstrips van Briters effectief dagelijkse vlekken en strepen schoonmaken, maar hadden ze moeite met hardnekkige koffievlekken en rode wijn, waardoor Briters op schoonmaakkracht lager scoort dan andere merken. Ook over de ingrediënten is Briters niet zo transparant al claimen ze wel 100% bioafbreekbaar te zijn.

De prijs van €0.25 per wasbeurt is quasi even goedkoop als de wasstrips van Mother’s Earth. Voor veel consumenten is dat zeker een pluspunt. Door de combinatie van prijs en consistentie heeft Briters zijn 3e plaats zeker verdiend.

3

BESTEL Britishers

6/10

TrueEarth

Pro’s:

Geschikt voor alle soorten wasmachines

Goed voor gevoelige huid

Fris

Nadelen:

Hardnekkige vlekken gaan moeilijk weg

Residuen opgemerkt, niet geheel wateroplosbaar

Op basis van onze tests verwijderden TruEarth wasstrips effectief vlekken zoals chocolade, maar hadden ze moeite met vlekken zoals gras en tomaat, waardoor ze op die gebieden lager scoorden. We merkten ook dat de wasstrips (af en toe) restjes achterlieten op de was, wat wijst op residuen en dus een probleem zou kunnen zijn met de wateroplosbaarheid. Verder geen problemen en een sterk product!

TruEarth maakt zich sterk op zijn hypoallergene formule en dat is terecht. Daarmee is TruEarth zeker een geschikte keuze voor mensen met een gevoelige huid.

BESTEL TrueEarth

4

5.5/10

Brauzz: Pluim voor engagement,

buis voor schoonmaak

Pro’s:

Ook geschikt voor gevoelige stoffen

Duurzaam transport, compacte verpakking

Bioafbreekbaar

Zonder schadelijke stoffen

Nadelen:

Schoonmaakkracht ondermaats

Slechte score consumentenbond

Wit vergrauwd, kleuren lopen over

Op de laatste plaats vinden we ten slotte het Belgische merk Brauzz. Dat is niet zonder reden. De wasstrips van Brauzz presteerden het minst op de tests van onze jury: de schoonmaakkracht bleef ver onder de resultaten van andere merken. Ook de Belgische consumentenbond kwam tot dezelfde conclusie: witte kleuren kwamen vergrauwd terug en kleuren liepen over.

Toch is Brauzz het vermelden waard in deze lijst omwille van hun engagement. Al hun verpakkingen zijn gemaakt uit gerecycleerd karton en met meer dan 4000 reviews is ook hun klantenservice best uitstekend.

BESTEL Brauzz

5

4/10

Robijn Wasmiddeldoekjes: Niet eco-vriendelijk, wel effectief

Pro’s:

Krachtig schoonmaakproduct

Stralend wit

Nadelen:

Bevat veel schadelijke stoffen

Niet-milieuvriendelijk

Duurder

Als laatste in de lijst plaatste onze jury de wasstrips van Robijn. Vergis je niet, deze wasstrips waren best krachtig en maakten goed schoon. Hardnekkige vlekken gingen er minder goed uit in vergelijking met de vloeibare Robijn.

Robijn verloor punten van onze jury wanneer we naar de ingrediëntenlijst keken. Als enige wasmiddel uit de lijst kiest Robijn niet voor bioafbreekbare ingrediënten, maar hoofdzakelijk voor synthetische stoffen. Op de verpakking lezen we letterlijk ‘veroorzaakt huidirritatie’. Jammer.

BESTEL Robijn Wasmiddeldoekjes

6

Waarom onze jury koos voor Mother’s Earth als #1 ?

Effectief en ultra-geconcentreerd

Dit is waar Mother’s Earth het grote verschil maakte volgens onze jury. De ultra-geconcentreerde wasstrips met protease slaagden erin om een breed scala van de meest hardnekkige vlekken in amper één wasbeurt te verwijderen. De schoonmaakkracht die in deze strips verborgen zit is veruit superieur, ook dankzij de iets grotere dosering vergeleken met andere merken.

Zacht gevoel, frisse geur

Na elke wasbeurt bleef onze jury steeds verast door het zachte ‘wasgevoel’ dat was na was behouden bleef. Ook de frisse geur is best aangenaam te worden. In elke wasstrip zit namelijk een microcapsule fragrance (behalve de geurloze optie) die duidelijk zijn werk goed doet.

Prijs

Mother’s Earth biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Met slechts €0,17 per wasbeurt haal je een hoogwaardig, krachtig reinigingsproduct in huis dat meer biedt dan vergelijkbare producten. Hoewel de strips niet in supermarkten te koop zijn, zijn ze gemakkelijk online te bestellen, en de besparingen op lange termijn zijn duidelijk zichtbaar.

Milieuimpact

Mother's Earth onderscheidt zich met een 100% plastic-vrije verpakking en een volledig biologisch afbreekbare formule. Bovendien wordt biedt het bedrijf CO2-neutrale leveringen en investeringen in milieubescherming. Hun focus op duurzaamheid betekent dat je niet alleen je wasgoed schoon krijgt, maar ook actief bijdraagt aan een groenere planeet.

Wateroplosbaarheid

De wasstrips van Mother’s Earth lossen volledig en snel op in zowel koud als warm water, zonder resten achter te laten. Dit maakt ze geschikt voor alle soorten machines, inclusief HE, en zorgt voor een vlekkeloos resultaat zonder residuen.

Gebruiksvriendelijkheid

De strips zijn eenvoudig te gebruiken: neem een wasstrip en plaats het direct in de wasmachine. De duidelijke instructies op de verpakking maken het makkelijk, zelfs voor beginners. De 3-in-1-formule (vlekverwijderaar, wasmiddel en wasverzachter) betekent ook minder gedoe met meerdere producten, zodat je tijd en moeite bespaart tijdens het wassen.

Wat moet je nog weten over Mother’s Earth wasstrips?

Ja! Een van de voordelen van Mother's Earth wasstrips is dat ze volledig oplossen in water en geen resten achterlaten op kleding.

Dit betekent dat je je geen zorgen meer hoeft te maken over wasmiddel ophopingen of restjes op je kleding of in je wasmachine.

Bovendien zijn ze ultra-geconcentreerd waardoor ze super effectief zijn in het verwijderen van moeilijke vlekken, dus je kunt erop vertrouwen dat je kleding er op zijn best uit blijft zien.

Absoluut! Onze wasstrips zijn speciaal ontworpen om volledig op te lossen in water, zodat er geen resten achterblijven op je kleding of in je machine.

Ze zijn ook zo geformuleerd dat ze zacht zijn voor stoffen en werken in alle soorten machines, inclusief modellen met hoog rendement. Je kunt erop vertrouwen dat Mother's Earth je kleding en je machine in topconditie houdt!

Nee, met onze wasstrips heb je geen aparte vlek verwijderaar meer nodig.

Doordat wij een speciaal plantaardig "schoonmaak enzym" hebben toegevoegd die de eiwitten afbreekt waar vlekken uit bestaan kan je met onze wasstrips de hardnekkigste vlekken verwijderen.

Bekijk onze Vlekken Verwijderen pagina hier

om de uitleg te zien hoe je gericht alle vlekken kan verwijderen

Nee, onze wasstrips bevatten niet je "reguliere" wasverzachter.

Onze wasstrips zijn speciaal gemaakt voor elke kleur was. Het laat alle kleuren (inclusief zwart en wit) weer prachtig stralen

Wij adviseren het niet te gebruiken voor wol en zijde wasgoed

Onze wasstrips kan je gebruiken voor elke textiel alleen raden wij af het voor wol en zijde te gebruiken

Omdat we zo in ons product geloven kan je bij ons 30 dagen proefwassen . Mocht je niet helemaal tevreden zijn dan storten wij zonder gedoe of vragen je geld terug, hierdoor kan je het dus risicoloos testen

Ja. Onze geur vrije wasstrip is speciaal gemaakt voor babys en mensen met allergiën. Deze wasstrips bevatten geen parfum, en zijn vrij van schadelijke parabenen, bleekmiddel, kleurstof, & fosfaten die in veel wasmiddelen aanwezig zijn.

Ja! Onze wasstrips en verpakking zijn 100% biologisch afbreekbaar volgens de OECD 301B wetgeving.

Met elke aankoop die je doet doneren wij gratis 5 wasstrips aan één van onze partners naar keuze

Op dit moment kan je kiezen uit een katten asiel, honden asiel, en opvang voor vrouwen en kinderen van huiselijk geweld

Lees meer op onze impact pagina

Wij verzenden onze producten wereldwijd op een CO2 neutrale manier.

De verzending naar Nederland en België duurt 5-9 werkdagen na het versturen van je bestelling

We weten dat je het wassen met Mother's Earth wasstrips geweldig gaat vinden, maar we begrijpen dat je het nu nog niet zeker weet

Als je om wat voor reden dan ook niet tevreden bent over je Mother's Earth wasstrips, zelfs niet na 30 dagen, dan kan je het retour sturen voor een volledige terugbetaling.

Stuur ons simpelweg een email op support@mothersearth.com en dan helpen we je verder

Ja! Wij willen onze abonnementsvorm zo makkelijk mogelijk voor je maken daarom kan je het elk moment kosteloos pauzeren, aanpassen, of opzeggen

Ja! Wij leveren CO2 neutraal door onze officiële samenwerking met Shopify, Mast Reforestation en Grassroots Carbon .

Waarbij wij onder andere herbebossing en bodem vastlegging ondersteunen.

Lees hier meer

Goeie vraag! Wij zijn een klein familie bedrijf die gelooft dat we samen met onze klanten de wereld een holistisch betere plek kunnen maken

Dat de kleine bijdrages die wij samen leveren zich opstapelen tot een enorme impact op onze aarde, en mens & dier in nood

Jouw ervaring bij Mother's Earth is onze topprioriteit en je komt altijd op de eerste plaats bij ons. Hieronder een opsomming hoe wij ons onderscheiden

  • Het 30 dagen risico vrij proef wassen. Waarbij je zonder risico ons geweldige product kan uitproberen

  • Een beter product dan onze competitie. Onze wasstrips zijn groter wat zorgt voor meer waskracht en meer geur na het wassen

  • Wij geven terug aan mens en dier in nood. Namens jou doneren wij 5 wasstrips bij elke aankoop aan een partner naar keuze.Dit is helemaal gratis voor jouw en onze manier om iets terug te doen. Jouw kleine daden zijn belangrijk.

Waarom “Mother’s Earth” onze topkeuze is…

Als je op zoek bent naar een milieuvriendelijk wasmiddel dat zijn schoonmaakkracht behoudt, moet je echt Mother’s Earth proberen. Sla nog snel je slag met hun nieuwste deals (zolang de voorraad strekt). Voor minder dan €0,19 per wasbeurt zijn ze namelijk ook nog eens de voordeligste keuze in onze test.

NAAR DE MOTHER'S EARTH SHOP

UPDATE: Mother’s Earth biedt nu tijdelijk een proefperiode aan van 30 dagen. Als je om wat voor reden dan ook niet tevreden bent over je Mother's Earth wasstrips dan kan je het retour sturen voor een volledige terugbetaling - geen gedoe.

8 Comments

Juel Voit says:

Vorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc vulputate libero et velit interdum, ac aliquet odio mattis.

MARCH 13, 2024 AT 10:00 AM

Juel Voit says:

Vorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc vulputate libero et velit interdum, ac aliquet odio mattis.

MARCH 13, 2024 AT 10:00 AM

Juel Voit says:

Vorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc vulputate libero et velit interdum, ac aliquet odio mattis.

MARCH 13, 2024 AT 10:00 AM

Juel Voit says:

Vorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc vulputate libero et velit interdum, ac aliquet odio mattis.

MARCH 13, 2024 AT 10:00 AM

Juel Voit says:

Vorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc vulputate libero et velit interdum, ac aliquet odio mattis.

MARCH 13, 2024 AT 10:00 AM

Juel Voit says:

Vorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc vulputate libero et velit interdum, ac aliquet odio mattis.

MARCH 13, 2024 AT 10:00 AM

Juel Voit says:

Vorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc vulputate libero et velit interdum, ac aliquet odio mattis.

MARCH 13, 2024 AT 10:00 AM

Juel Voit says:

What’s the Clean People website?

MARCH 13, 2024 AT 10:00 AM

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Your comment

Name

Email

Submit comment