Gebruik Deze 4 Klimaatvriendelijke Wasmiddelen Om Je Ecologische Voetafdruk Te Verkleinen

Het is gemakkelijk te geloven dat enkel wasmiddelen met zware chemische stoffen, effectief vlekken kunnen verwijderen. Maar dat klopt niet.

Hier is waarom:

Bijna elk wasmiddel dat je in de supermarkt vindt, is gevuld met toxische stoffen, microplastics, parabenen…

Dan hebben we het nog niet eens over de verpakkingen. Elke minuut worden bijna 1 miljoen plastic flessen gekocht.

Sommige kunnen we recycleren, maar vloeibare wasmiddelen zitten doorgaans in speciale HDPE-flessen. Daarvan kan slechts 29% gerecycleerd worden; de rest blijft voor eeuwig onze planeet vervuilen.

Toch zijn er alternatieven. Sterker nog, het is nog nooit zo eenvoudig geweest om je steentje bij te dragen in de strijd voor een beter milieu. Vergis je niet, om over te stappen op een milieuvriendelijk wasmiddel heb je geen enorm budget of een hoog-rendement wasmachine nodig.

Veel A-merken claimen tegenwoordig ‘milieuvriendelijk’ te zijn, maar als je eenmaal door de mythes heen leest, kom je vaak bedrogen uit.

Dat is waarom ik deze 4 klimaatvriendelijke wasmiddelen aanraadt, zodat ook jij kan bijdragen aan een betere planeet.

Wat is het probleem met klassieke wasmiddelen?

De klassieke A-merken uit de supermarkt bevatten enorm veel synthetische ingrediënten zoals…

Natriumlaurethsulfaat (veroorzaakt long- en oogontstekingen)

Fosfaten (waterverzachtend)

Chloor bleek (toxisch, corrosief)

Optische witmakers (bedrog)

1.4-dioxaan (veroorzaakt huidirritaties, ook carcinogeen)

Dichloorbenzeen (schadelijk voor zeeleven)

Parabenen (conserveringsmiddel)

Formaldehyde (B1-kankerverwekkend)

Meer

De impact daarvan is best heftig. Niet alleen op onze natuur, waar deze bestanddelen uiteindelijk belanden, maar ook op onszelf.

Parabenen verstoren het menselijk hormonaal systeem, terwijl fosfaten (vaak als wasverzachter toegevoegd) enorm destructief zijn voor de al wat leeft in onze rivieren.

Bovendien belanden de plastic verpakkingen vaak in onze oceanen waar ze vaak nooit meer weggaan.

Als jij op zoek bent naar het juiste eco-vriendelijk wasmiddel zonder een fortuin uit te geven, dan is deze blog alles wat je nodig hebt.

Dit is alvast waar je op moet letten…

1

Schoonmaakkracht (wat zeggen de reviews?)

2

Prijs per wasbeurt (bang for your buck)

3

Ingrediëntenlijst

4

Milieu-impact

If you don't have the time to conduct your own research, don't worry. Below are the 4 most climate-friendly alternatives according to our editors.

4.6/5 | 5000+ customers

Mother’s Earth wasstrips

De wasstrips van Mother’s Earth behalen het beste resultaat in het verwijderen van hardnekkige vlekken. Deze wasstrips zijn ultra-geconcentreerd en hebben een 3-in-1-formule (vlekverwijderaar, wasmiddel en wasverzachter). Dit product is volledig plastic-vrij en is gebaseerd op plantaardige ingrediënten zoals protease, glycerine en saponinen. Zelfs de verpakking is bioafbreekbaar. Dankzij de ultra-geconcentreerde formulering is de schoonmaakkracht volgens 250+ reviews hoog.

Maar hoe werken wasstrips nu precies?

Wasstrips zijn fijne, papierachtige velletjes die geconcentreerd zijn met wasmiddel. Gewoon een velletje in de wasmachine met je wasgoed en het lost op om je kleren schoon te maken. Ze zijn handig, knoeien niet en zijn vaak milieuvriendelijker omdat ze plastic verpakking verminderen.

Bovendien zijn alle ingrediënten huidvriendelijk en niet-toxisch, terwijl de frisse geur zorgt voor een aangename waservaring. Geschikt voor gebruik in hoog-rendement wasmachines en CO2-neutraal, dit wasmiddel laat geen residu achter na het wassen.

Een van de enige nadelen is dat de levertijd 5 dagen is. Dat heeft te maken met hun commitment voor klimaatneutraliteit. In samenwerking met Mast Reforestation en Grassroots Carbon, wordt met behulp van investeringen, evenveel CO2 uit de atmosfeer verwijdert als de levering veroorzaakt.

Samengevat: Als jij op zoek bent naar een klimaatvriendelijk wasmiddel, zonder aan schoonmaakkracht in te boeten, kies dan voor Mother’s Earth. Met een proefperiode van 30 dagen loop je bovendien geen enkel risico: stuur gewoon je retour op en ontvang een 100% terugbetaling - geen gedoe.

SHOP MOTHER’S EARTH

UPDATE: Mother’s Earth heeft op dit moment de Moederdag Sale lopen waardoor jij tot wel 50% kan besparen. Vergis je niet, Mother’s Earth was al de goedkoopste uit de lijst. Check snel de beschikbaarheid, want de voorraden van dit Nederlands familiebedrijf zijn doorgaans niet zo groot.

1

Ecover

Milieuvriendelijk: Ecover is gemaakt van veilige, natuurlijke ingrediënten en heeft verpakkingen van gerecycled plastic, waardoor het een duurzamer alternatief is voor traditionele wasmiddelen.

Effectief tegen vlekken: Het verwijdert hardnekkige vlekken effectief, wat zorgt voor schone wasresultaten, zelfs zonder toegevoegde geurstoffen.

Prijs: Ecover is duurder dan vergelijkbare producten zoals Mother’s Earth, waardoor het mogelijk minder toegankelijk is voor budgetbewuste consumenten.

Dosering kan lastig zijn: Het kan soms lastig zijn om de juiste dosering te bepalen, wat kan leiden tot verspilling of knoeien tijdens het gebruik.

Ecover is een milieuvriendelijk waspoeder gemaakt van veilige, natuurlijke ingrediënten (maar niet 100%). Je schept het waspoeder in je wasmachine voordat je de was erin doet. Met de dosering soms knoeien, maar het verwijdert effectief hardnekkige vlekken en is beschikbaar in zowel geparfumeerde als ongeparfumeerde versies. Jammer dat Ecover duurder is dan Mother’s Earth.

Toegegeven, met het poeder is soms niet altijd handig vergeleken met de wasstrips. Toch is Ecover met haar duurzame samenstelling nog steeds een beter alternatief dan vloeibare wasmiddelen, die vaak veel meer verpakking nodig hebben. Die verpakkingen van Ecover zijn trouwens van gerecycleerd plastic gemaakt

Verder is Ecover ook geformuleerd om kans op allergieën zo klein mogelijk te maken, en dat zonder geur- of kleurstoffen. Toch een aanrader dus en ook geschikt voor mensen met een gevoelige huid.

2

BESTEL ECOVER

EcoEgg

Meer dan 2 miljoen huishoudens gebruiken EcoEgg sinds de lancering in 2018. Het is een betaalbare en duurzame manier van wassen, maar minder eco-vriendelijk dan de vorige alternatieven. Het ei bevat natuurlijke minerale balletjes die als wasmiddel werken.

Stop het ei in je wasmachine, en de pellets geven hun wasmiddel af tijdens het wassen. Na ongeveer 70 wasbeurten vul je het ei bij. Hoewel de verpakking van karton is, bevat dit wasmiddel toch heel wat bedenkelijke ingrediënten.

Dankzij goede schoonmaakkracht en origineel formaat geniet EcoEgg toch zeker de voorkeur op traditionele vloeibare wasmiddelen. Jammer van de duurdere prijs.

3

BESTEL EcoEgg

Sonett

Sonett is een volledig biologisch afbreekbaar wasmiddel. Het belangrijkste ingrediënt is plantaardige zeep, die met behulp van kalk in rioolwater neutraliseert en afbreekt zonder het water te vervuilen. De plasticvrije samenstelling bevat geen enzymen, waardoor je wel heel wat aan schoonmaakkracht verliest vergeleken met alternatieven. Verder bevat Sonett ook geen optische bleekmiddelen en is het veilig voor de gevoelige huid. Zeker het proberen waard.

BESTEL sonett

4

Wat moet je nog weten over Mother’s Earth wasstrips?

Ja! Een van de voordelen van Mother's Earth wasstrips is dat ze volledig oplossen in water en geen resten achterlaten op kleding.

Dit betekent dat je je geen zorgen meer hoeft te maken over wasmiddel ophopingen of restjes op je kleding of in je wasmachine.

Bovendien zijn ze ultra-geconcentreerd waardoor ze super effectief zijn in het verwijderen van moeilijke vlekken, dus je kunt erop vertrouwen dat je kleding er op zijn best uit blijft zien.

Absoluut! Onze wasstrips zijn speciaal ontworpen om volledig op te lossen in water, zodat er geen resten achterblijven op je kleding of in je machine.

Ze zijn ook zo geformuleerd dat ze zacht zijn voor stoffen en werken in alle soorten machines, inclusief modellen met hoog rendement. Je kunt erop vertrouwen dat Mother's Earth je kleding en je machine in topconditie houdt!

Nee, met onze wasstrips heb je geen aparte vlek verwijderaar meer nodig.

Doordat wij een speciaal plantaardig "schoonmaak enzym" hebben toegevoegd die de eiwitten afbreekt waar vlekken uit bestaan kan je met onze wasstrips de hardnekkigste vlekken verwijderen.

Bekijk onze Vlekken Verwijderen pagina hier

om de uitleg te zien hoe je gericht alle vlekken kan verwijderen

Nee, onze wasstrips bevatten niet je "reguliere" wasverzachter.

Onze wasstrips zijn speciaal gemaakt voor elke kleur was. Het laat alle kleuren (inclusief zwart en wit) weer prachtig stralen

Wij adviseren het niet te gebruiken voor wol en zijde wasgoed

Onze wasstrips kan je gebruiken voor elke textiel alleen raden wij af het voor wol en zijde te gebruiken

Omdat we zo in ons product geloven kan je bij ons 30 dagen proefwassen . Mocht je niet helemaal tevreden zijn dan storten wij zonder gedoe of vragen je geld terug, hierdoor kan je het dus risicoloos testen

Ja. Onze geur vrije wasstrip is speciaal gemaakt voor babys en mensen met allergiën. Deze wasstrips bevatten geen parfum, en zijn vrij van schadelijke parabenen, bleekmiddel, kleurstof, & fosfaten die in veel wasmiddelen aanwezig zijn.

Ja! Onze wasstrips en verpakking zijn 100% biologisch afbreekbaar volgens de OECD 301B wetgeving.

Met elke aankoop die je doet doneren wij gratis 5 wasstrips aan één van onze partners naar keuze

Op dit moment kan je kiezen uit een katten asiel, honden asiel, en opvang voor vrouwen en kinderen van huiselijk geweld

Lees meer op onze impact pagina

Wij verzenden onze producten wereldwijd op een CO2 neutrale manier.

De verzending naar Nederland en België duurt 5-9 werkdagen na het versturen van je bestelling

We weten dat je het wassen met Mother's Earth wasstrips geweldig gaat vinden, maar we begrijpen dat je het nu nog niet zeker weet

Als je om wat voor reden dan ook niet tevreden bent over je Mother's Earth wasstrips, zelfs niet na 30 dagen, dan kan je het retour sturen voor een volledige terugbetaling.

Stuur ons simpelweg een email op support@mothersearth.com en dan helpen we je verder

Ja! Wij willen onze abonnementsvorm zo makkelijk mogelijk voor je maken daarom kan je het elk moment kosteloos pauzeren, aanpassen, of opzeggen

Ja! Wij leveren CO2 neutraal door onze officiële samenwerking met Shopify, Mast Reforestation en Grassroots Carbon .

Waarbij wij onder andere herbebossing en bodem vastlegging ondersteunen.

Lees hier meer

Goeie vraag! Wij zijn een klein familie bedrijf die gelooft dat we samen met onze klanten de wereld een holistisch betere plek kunnen maken

Dat de kleine bijdrages die wij samen leveren zich opstapelen tot een enorme impact op onze aarde, en mens & dier in nood

Jouw ervaring bij Mother's Earth is onze topprioriteit en je komt altijd op de eerste plaats bij ons. Hieronder een opsomming hoe wij ons onderscheiden

  • Het 30 dagen risico vrij proef wassen. Waarbij je zonder risico ons geweldige product kan uitproberen

  • Een beter product dan onze competitie. Onze wasstrips zijn groter wat zorgt voor meer waskracht en meer geur na het wassen

  • Wij geven terug aan mens en dier in nood. Namens jou doneren wij 5 wasstrips bij elke aankoop aan een partner naar keuze.Dit is helemaal gratis voor jouw en onze manier om iets terug te doen. Jouw kleine daden zijn belangrijk.

Waarom “Mother’s Earth” onze topkeuze is…

Als je op zoek bent naar een milieuvriendelijk wasmiddel dat zijn schoonmaakkracht behoudt, moet je echt Mother’s Earth proberen. Sla nog snel je slag met hun nieuwste deals (zolang de voorraad strekt). Voor minder dan €0,19 per wasbeurt zijn ze namelijk ook nog eens de voordeligste keuze in onze test.

NAAR DE MOTHER'S EARTH SHOP

UPDATE: Mother’s Earth biedt nu een 30 dagen durende proefperiode aan. Als je om welke reden dan ook niet helemaal tevreden bent met je Mother’s Earth wasstrips, kun je ze gewoon terugsturen voor een volledige terugbetaling - zonder gedoe.

8 Comments

Juel Voit says:

Vorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc vulputate libero et velit interdum, ac aliquet odio mattis.

MARCH 13, 2024 AT 10:00 AM

Juel Voit says:

Vorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc vulputate libero et velit interdum, ac aliquet odio mattis.

MARCH 13, 2024 AT 10:00 AM

Juel Voit says:

Vorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc vulputate libero et velit interdum, ac aliquet odio mattis.

MARCH 13, 2024 AT 10:00 AM

Juel Voit says:

Vorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc vulputate libero et velit interdum, ac aliquet odio mattis.

MARCH 13, 2024 AT 10:00 AM

Juel Voit says:

Vorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc vulputate libero et velit interdum, ac aliquet odio mattis.

MARCH 13, 2024 AT 10:00 AM

Juel Voit says:

Vorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc vulputate libero et velit interdum, ac aliquet odio mattis.

MARCH 13, 2024 AT 10:00 AM

Juel Voit says:

Vorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc vulputate libero et velit interdum, ac aliquet odio mattis.

MARCH 13, 2024 AT 10:00 AM

Juel Voit says:

What’s the Clean People website?

MARCH 13, 2024 AT 10:00 AM

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Your comment

Name

Email

Submit comment